Koenigsegg gaat samen met NEVS elektrische auto's bouwen

Hypercarbouwer Koeningsegg en elektrische autobouwer NEVS hebben de handen ineen geslagen en gaan werken aan elektrische auto's waarvan we alleen maar kunnen dromen. 

Nu alle auto's langzaam maar zeker onder stroom gezet worden, wordt het tijd voor de makers van snelle exclusieve auto's om op dat gebied hun kennis bij te Spykeren. En als dat niet kan, dan moet er een partner gezocht worden die het al heeft. Koenigsegg gaat daarom in zee met NEVS dat zich al jaren met elektrische auto's bezighoudt. National Electric Vehicle Sweden koopt zich voor twintig procent in bij de Zweedse hypercarbouwer. Daarvoor vangt Christian von Koenigsegg 150 miljoen euro. Het doel van de twee partijen is "to develop a product for new and untapped segments, leveraging both of the companies’ strengths." 

Veel duidelijker dan dat wordt het ook niet. Beide bedrijven willen nog wel kwijt dat ze samen een joint venture starten waarmee ze intellectuele eigendommen en technologie-licenties aan de man willen brengen. Hierin heeft NEVS dan weer het grootste belang. 65% gaat naar de elektrobakkenbouwer en de overgebleven 35% naar Koenigsegg.

Of de volgende auto van Koenigsegg nu een volledig elektrisch model gaat worden? Dat weten ze waarschijnlijk alleen binnen de muren van beide partijen. Het kan ook zomaar zijn dat de Saab die NEVS omtoverde in een EV ineens wat meer vermogen krijgt.