Rapper Boef krijgt 18 maanden rijverbod van rechter

Slecht nieuws voor Rapper Boef: hij mag 18 maanden lang geen RS6 rijden. Of wat voor andere auto dan ook, wat dat aangaat. De rechter legt de bekende artiest naast een rijontzegging ook een boete van 6.500 euro op.

De rechter acht bewezen dat Sofiane Boussaadia, of gewoon 'Boef' voor vrienden, zich ernstig heeft misdragen op de weg, en met zijn Audi RS6 een piek van tussen de 248 en 298 km/u haalde. Voor wie het filmpje heeft gezien geen grote verrassing. De 6,5 duizend euro boete moet Boef storten in het fonds Verkeersslachtoffers. De totale rij-ontzegging bedraagt 30 maanden, maar hiervan zijn er twaalf voorwaardelijk.

Gisteren nog dolf Boef het onderspit bij de rechtbank, toen hij probeerde een Youtube-uitzending offline te laten halen. Zijn nederlaag van vandaag is wat gevoeliger en verstrekkender. Het bewuste filmpje dateert alweer uit juli 2016, dus het OM nam ruim de tijd om de rapper voor het hekje te laten verschijnen. Het mocht verder niet baten: hij zal zich de komende anderhalf jaar naar zijn optredens moeten laten taxiën.