Range Rover SV met klapstoelen komt toch niet

Weet u nog dat Jaguar Land Rover de Range Rover SV Coupé aankondigde en niemand echt wist wat ze ervan moesten denken? Ja, achteraf wist het bedrijf dat dus ook niet. Daarom komt hij helemaal niet.

Vorig jaar maart kon het niet gek genoeg bij Jaguar Land Rover. De designers mochten doen wat ze wilden en kwamen eerst met een gigantische SUV met te weinig deuren. Omdat het om een lekker exclusief model ging was het extra leuk om hem gelimiteerd uit te brengen. Er zouden er 999 van gemaakt worden tegen een stukprijs van bijna vier ton. Al die leuke ideeën zijn nu nergens meer, JLR heeft de hele auto geschrapt.

Wat de achterliggende reden is laat de Britse autobouwer niet weten. Maar met een beetje creatief nadenken komen we op twee mogelijke redenen uit: 1, de auto trok niet genoeg kopers om hem winstgevend te maken, en 2, het past in het plaatje van de bezuinigingen die JLR aan het doorvoeren is. Die 2,5 miljard pond besparing moet ergens vandaan komen.

Maar gelukkig was er ook nog een beetje goed nieuws: "Our Special Vehicle Operations division is continuing to develop exciting cars that push the boundaries of luxury, performance and capability – the all-new Jaguar F-PACE SVR is weeks away from its first deliveries and we have many more new models in development."