'Pierre Gasly eigenlijk te snel gepromoveerd naar Red Bull'

Red Bull Racing krijgt dit jaar te maken met een relatief onervaren coureur in de vorm van Pierre Gasly. Daarop moet het team zich aanpassen, want de promotie van de Fransman kwam sneller dan voorzien.

Na het vertrek van Daniel Ricciardo zat Red Bull even met de handen in het haar. Wie moest de stoel van de ervaren coureur innemen? Uiteindelijk werd er gekozen voor een talent uit het zusterteam Toro Rosso: Pierre Gasly. Achteraf gezien was dat misschien een keuze die te snel is genomen. Nu heeft de relatief onervaren Fransman grote schoenen te vullen en een teammaat die een stuk beter rijdt dan hij doet. Gelukkig ziet teambaas Christian Horner ook in dat Gasly wellicht te vroeg naar Red Bull is gekomen, maar wil dat graag compenseren door hem de ruimte te geven om zich in het team te nestelen. 

Red Bull staat er bekend om keihard om te gaan met coureurs die niet naar verwachting presteren. Gasly wordt hierop een uitzondering: "I think Pierre is a very quick driver and it is up to us to give him a little bit of time to get up to speed. It [his promotion to Red Bull] is faster than we would have originally liked to elevate him into the team, so Max [Verstappen] will be very much taking on the role of the experienced senior driver and Pierre is going to have to go up against a very competitive teammate," aldus Horner tegen Motorsport.

Naast dat de Franse coureur het moeilijk krijgt om zijn plek binnen het team te veroveren, gaat hij het ook lastig krijgen met Max Verstappen. Wellicht niet op vriendschappelijk gebied, maar wel als het op prestaties aankomt. Maar dat maakt het volgens Horner juist weer makkelijker voor het team. Er is nu immers een overduidelijk verschil in ervaring en kunnen tussen de coureurs. Daardoor kunnen ze makkelijker de verwachtingen van beide coureurs aanpassen. 

Daarnaast denkt Horner dat Max Verstappen helemaal klaar is voor het aankomende seizoen, en dat hij beter dan ooit gaat presteren. "You are always learning and he is such a young driver. I think that what we have seen is that all drivers make mistakes. We have seen that with experienced drivers as well this year, and I think that as he is gaining more and more experience he is applying that extremely well."