Kopen. 1965 Shelby Cobra 427 R

De Shelby Cobra, in welke editie dan ook, blijft een icoon voor op de openbare weg. Helaas komen we ze in Nederland niet vaak tegen, maar daar kunt u nu verandering in brengen door deze speciale editie te kopen.

Veel Amerikaanser dan een Shelby Cobra met een V8 die teveel pk's naar de achterwielen stuurt wordt het niet. Nu zijn niet alle Cobra's even krachtig geschapen, maar deze 'R-Spec'-versie is er één van twee uit de CSX4000-serie. Wat wil dat dan zeggen behalve dat hij rammend duur is? Nou, bijvoorbeeld dat hij 700 pk uit een 427 CID OHV V8 met vier carburateurs haalt.

Al die kracht gaat via een handbak met vijf verzetten naar de achterwielen die het vermoedelijk niet normaal op het asfalt weten over te brengen. Dat komt dan weer doordat de carrosserie van de auto volledig van koolstofvezel gemaakt is. En het is nu niet alsof een standaard Cobra zwaar is (1068 kg). Daarnaast zijn de remmen en de ophanging ook verbeterd met onderdelen van Brembo en Bilstien.

We snappen dat u nu heel enthousiast bent en wilt weten waar u de auto kunt kopen. Op acht maart wordt dit monster aangeboden op Amelia Island Auction in Florida. Richtprijzen voor de auto hebben we niet, wat meestal betekent dat hij zeker niet goedkoop zal zijn.