'Max Verstappen vertrekt als Honda niet presteert'

Max Verstappen is als geen ander gemotiveerd om te winnen, en als hij dat niet kan met de nieuwe Honda-motor dan kan hij wel eens opstappen bij Red Bull Racing. Dat denkt voormalig wereldkampioen Jenson Button.

Als we Red Bull en Max Verstappen mogen geloven dan is geen vuiltje aan de lucht wat betreft de nieuwe samenwerking met Honda. Maar mocht het toch niet helemaal lekker lopen, dan kan de wil om te winnen van de Nederlandse coureur er wel eens voor zorgen dat hij bij de concurrentie gaat lobbyen voor een stoeltje. Tenminste, dat voorspelt Jenson Button. "Het is een beetje lastig met Max. Hij wil altijd vooruit en is altijd op zoek naar iets anders. Hij sprong voor de eerste keer in de Red Bull en won meteen een race," vertelt hij tegen Sky Sports.

Daarom is het volgens de Brit van essentieel belang dat de samenwerking tussen Red Bull en Honda goed uitpakt. De hooggespannen verwachtingen moeten waargemaakt worden. "Dit jaar is echt belangrijk voor hem als hij vooruitgang wil blijven boeken. Hij moet om het kampioenschap vechten, anders vrees ik dat hij zich zal beginnen af te vragen waar hij beste zal zijn in de toekomst."

Daarnaast hoopt de voormalig wereldkampioen op een strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. De nieuwe regels moeten daar volgens hem voor gaan zorgen. Hij denkt dat de wijzigingen die doorgevoerd worden precies zijn wat de sport op dit moment nodig heeft en dat het alleen maar een positieve uitwerking op de koningsklasse kan hebben.