Audi e-tron vanaf nu te configureren, ook WLTP-bereik bekend

Audi heeft vandaag officieel de bestellingen voor de elektrische e-tron geopend. De SUV komt volgens de WLTP-testcyclus 417 kilometer op een volle lading, en u kunt hem naar hartelust configureren. Onze creatie ziet u na de breek.

De productie van de 360 pk sterke e-tron (408 pk met tijdelijke boostfunctie) draait in de Brusselse fabriek al op volle toeren, maar nu kan ook het grote publiek dat niet heft voorbesteld zijn e-tron aankleden en bestellen. Daarnaast communiceert Audi een WLTP-bereik van de 2,5 ton zware SUV met zijn 95 kWh-accupack: maximaal 417 kilometer (ter vergelijking: Jaguar geeft voor de I-Pace 470 km op, met een 90 kWh-pakket).  Zaken als extra uitrusting, bredere banden en winterweer knabbelen nog wel wat van dit bereik af, ga er bij temperaturen onder nul maar van uit dat u niet veel verder dan 300 km op één lading komt. Gelukkig gaat snelladen wel daadwerkelijk snel, dankzij een relatief hoge nominale spanning.

Dat gezegd hebbend, wordt het tijd om te configureren! Wij gingen u al voor, en strooiden rijkelijk met opties: we wisten de in de basis 85 duizend euro kostende e-tron tot ruim 120 mille op te krikken. Kost wat, maar dan heb je ook een mooi donkergroen exemplaar op 21 inch met veel toeters en bellen, inclusief de suave Virtual Mirrors. In de lease betekent dit door de nieuwe bijtellingsregels 4% over 50.000 betalen, en 22% over de overige 70.000. In deze PDF ziet u de complete uitrusting, foto's vindt u onderaan het artikel.

Een grote plus voor de e-tron is Audi's standaard inbegrepen e-care-systeem: dit wordt met een zogeheten Shuttel-laadpas geleverd, waarmee de eigenaar bij 80 procent van alle Europese laadpalen terecht kan. Want als er iets een grote ergernis is, dan is het wel de totale wildgroei aan particuliere laadaanbieders, waarvoor je allemaal aparte druppels en pasjes nodig hebt, en die vaker niet dan wel grensoverschrijdend werken. Als elektrisch rijden serieus wil doorbreken, moeten de drempels voor het opladen aan openbare infrastructuur weggenomen worden, en Audi snapt dat.