Drugshandelaar komt naar rechtszaak in Aston Martin, vertrekt zonder

Als je verdacht wordt van drugshandel is het misschien niet zo slim om elke dag naar de rechtbank te komen in een dure Aston Martin. Heel misschien valt het dan op bij mensen van de politie...

Dit keer geen verhaal van een Amerikaanse crimineel die in een gestolen auto naar zijn hoorzitting kwam. Nee, dit keer een verhaal van een man uit Dordrecht die dagen achter elkaar in een Aston Martin naar de rechtbank kwam terwijl hij verdachte was van een drugszaak. Een dergelijke auto trekt altijd de aandacht, en als er keer op keer een verdachte uitstapt is de kans groot dat de politie er wat vraagtekens bij zet. 

Dienders besloten de auto na te trekken en kwamen er al snel achter dat hij niet op naam stond van de verdachte, maar dat hij geregistreerd was op naam van iemand anders. Diegene zou een auto als deze nooit kunnen betalen, zeker niet aangezien er ook nog een Ferrari en andere bolides op zijn naam stonden. Toen het Integraal afpakteam 'ConfisQ' de auto's in beslag kwam nemen, wilden de eigenaren nog snel de Ferrari wegmoffelen via de achterdeur, maar daar werd een stokje voor gestoken.

De katvanger is nu onderdeel van een nieuw onderzoek naar witwasserij. De verdachte is zijn Aston Martin kwijt en heeft een celstraf van zes jaar boven het hoofd hangen. Hij en vijf medeverdachten krijgen over twee weken de uitspraak te horen.