Grand Prix Mexico in gevaar na financiële dreun

De organisatie van de Mexicaanse Grand Prix heeft een gevoelige klap te verwerken gekregen. De overheid heeft alle financiële steun voor de organisatie ingetrokken, waardoor er opeens een gat van 18 miljoen euro in de begroting ontstaat.

Dat de fees voor het organiseren van een Formule 1 Grand Prix niet mals zijn, is bekend. Echter, er zijn zat overheden die graag bijspringen om een prestigieuze plek op de kalender binnen te slepen. In Mexico, dat sinds 2015 weer op de kalender staat, was dit ook het geval. Echter, nadat het land afgelopen jaar van president wisselde, wordt er anders gekeken naar de overheidsbestedingen. De nieuwe leider Lopez Obrador heeft besloten dat het volk meer heeft aan de aanleg van een spoorlijn dan aan een Formule 1-race, en schrapt de bijdrage vanaf 2020. 

In het ergste geval betekent dit dat Mexico - het land waar Max Verstappen de laatste twee jaren zegevierde - vanaf 2020 van de kalender verdwijnt. Toen er in 2015 weer geracet werd, werd er een deal van vijf jaar gesloten. Mocht deze in de tussentijd niet zijn verlengd, dan betekent dit dat we in het laatste contractjaar zitten.