Max Verstappens nieuwe F1-wagen komt op 13 februari

Volgende week woensdag wordt een belangrijke dag voor de aanhangers van Red Bull en Mercedes. Die dag is door beide teams gekozen om de nieuwe Formule 1-bolides aan de wereld te tonen.

Volgende week gaat het hele Formule 1-circus weer van start, want dan beginnen de teams met het tonen van de auto's waarmee ze heel 2019 gaan rijden. Toro Rosso bijt de spits af aankomende maandag, maar de auto waar we allemaal op zitten te wachten komt een paar dagen later. Red Bull heeft aangegeven dat ze op 13 februari Max Verstappens nieuwe RB15 aan de wereld tonen. Dezelfde dag als Mercedes zijn W10 toont.

Volgende week woensdag kunnen we dus voor het eerst de ogen leggen op de door Adrian Newey ontworpen RB15 met de Japanse krachtbron van Honda. Eerder liet het team al weten dat het waarschijnlijk nog niet helemaal klaar zal zijn met de RB15 omdat de ontwerper niet zo goed is met deadlines. Ook kan er nog wat veranderd worden door de resultaten van de testen die vijf dagen na de voorstelling beginnen. Vermoedelijk krijgen we dus weer te maken met een tijdelijke livery.

Woensdag is ook de dag dat Mercedes Lewis Hamiltons nieuwe wapen toont. Ook Racing Point toont hun auto, al kiest het team ervoor om dit te doen op de Toronto Motor Show.