Max Verstappen rijdt op eerste testdag: 'zo veel mogelijk winnen'

Max Verstappen bijt tijdens de wintertests over twee weken voor Red Bull Racing het spits af in de RB15. Onze landgenoot is hoopvol over de nieuwe bolide, maar tempert te hooggespannen verwachtingen. 

Gisteren werd bekend dat we op 13 februari de eerste beelden van de RB15 te zien krijgen. We verwachten dat dit net als vorig jaar een gecamoufleerd exemplaar is, en Red Bull Racing pas op de testdagen in Barcelona de ware RB15 toont. Volgens Max Verstappen, die gisteren even in Nederland was om een eigen kledinglijn te promoten, is het moeilijk in te schatten waar het team staat met de nieuwe - door Honda aangedreven - auto.

"We gaan proberen zo veel mogelijk races te winnen. Als dat het geval is, kan je uiteindelijk ook voor het kampioenschap gaan", aldus Max op Verstappen.nl. De vijfvoudig racewinnaar, die met zijn slechts 21 jaar alweer zijn vijfde seizoen in de F1 ingaat, meent dat er nog wel een gat met Ferrari en Mercedes is, maar dat er titelkansen liggen als dit niet groter dan drie of vier tienden per rondje bedraagt.

"[..] Hopelijk is het positief. We weten nog niet hoe goed de auto en de motor zijn en hoe goed de concurrentie is. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en hopelijk is dat genoeg. Ik denk niet dat we meteen met Ferrari en Mercedes kunnen strijden qua vermogen, maar Honda zet alles op alles om zo snel mogelijk bij te komen. Ik merk dat er in het team veel positieve energie is. Je merkt dat de drive er is om te winnen. Ik denk dat het nu van beide kanten klopt, vanuit het team en motorleverancier. De nieuwe auto heb ik tot nu toe alleen op de simulator gereden en dat voelt positief aan, maar je weet natuurlijk niet wat andere teams doen."

Op maandag 18 februari gaan de eerste wintertests in Barcelona van start. Max Verstappen heeft de eer de RB15 te ontmaagden, Pierre Gasly krijgt de dag erna de sloppy seconds. Normaliter wisselt de bolide per dag van coureur, tenzij er ziektes, kwetsuren, of sneeuwbuien tussenbeide komen.