Wanhopig Ferrari pompt nog meer centen in Formule 1

Wist u dat Kimi Raikkonen al meer dan 4.000 dagen Ferrari's regerend kampioen is? Bij Ferrari weten ze dat als geen ander, en het gebrek aan prijzen steekt ze. Daarom smijten de Italianen er nog maar eens een zak geld tegenaan. Want succes kan je kopen.

Het zit het grote en machtige Ferrari niet mee in de Formule 1. Ondanks het grootste budget van het veld wordt de Scuderia al jaren om de oren geslagen door achtereenvolgens Red Bull Racing en Mercedes, en staat het al meer dan een decennium droog. Superster Sebastian Vettel heeft niet kunnen brengen wat werd verwacht, en met het grote talent van Leclerc naast hem wordt het dit jaar erop of eronder voor de Duitse viervoudig kampioen. 

Zijn werkgever wil helemaal niets aan het toeval overlaten: de succesloze Maurizio Arrivabene werd eruit geknikkerd, op de achtergrond werkt er een waar leger aan ervaren simulatorpiloten (waaronder Wehrlein en Hartley), en daarnaast wordt er nog eens een zak met geld vrijgemaakt om Mercedes dit jaar wél af te troeven. CEO Louis Camillieri:

"In 2019 we project an increase in spending which partially reflects this ambition, but also includes the development expenditures required to address the new tactical regulations that will form part of the envisaged Concorde agreement that should come into force in 2021."

Bovenstaande uitspraak lijkt in niets op de harde taal die zijn voorganger Marchionne uitte, waarbij meermalen op een vertrek gezinspeeld werd. Ferrari wil eindelijk weer eens prijzen pakken, want het heeft al vier keer langer geen titel gepakt dan dat Ajax de koppositie in de eredivisie kwijt is.