Azerbeidzjan verlengt contract Formule 1 tot en met 2023

De aankomende jaren blijft de Grand Prix van Azerbeidzjan vaste prik op de kalender van de Formule 1. De organisatoren hebben namelijk een nieuwe driejarige deal ondertekend.

Vorig jaar gebeurde er flink wat tijdens de race in Azerbeidzjan. In Baku haalden beide Red Bulls helaas de finish niet omdat Max Verstappen en Daniel Ricciardo zo erg aan elkaar gewaagd waren dat ze elkaar geen centimeter ruimte gunden en met een crash naast de baan belandden. En de laatste ronde had ook nog een verrassing in petto, want koploper Valtteri Bottas reed zijn rechter achterband lek waardoor hij de finish niet haalde. Maar het opvallendste moment was wellicht Romain Grosjean die zichzelf zonder aantoonbare reden de muur in boorde. Kortom, het was een van de spectaculairste races van het seizoen en daar kunnen we ons de aankomende vier jaar op blijven verheugen.

Vorig jaar waren de promotors van Azerbeidzjan een van de eersten die klaagden over het exorbitante bedrag dat moest worden neergelegd om het F1-circus naar het land te krijgen. De promotie betaalde ruim drie keer zoveel als de gemiddelde GP en daar moest verandering in komen. De clausule om te verbreken werd niet geactiveerd, maar toch gingen de hoge heren om de tafel om een betere deal te bespreken. Dat is nu gelukt, want zowel de Formule 1 en de regering van Azerbeidzjan is uitermate blij weer drie jaar hand in hand verder te gaan.

"This is a truly proud day for all of us. The last few years have been a dream come true for the people of Baku as we have seen our race weekend grow from a simple idea into one of the most dramatic and exciting race weekends in F1’s history. Furthermore, every year we have seen more and more fans from all over the world attend the race and have been overwhelmed at how well our event has been embraced by the global Formula 1 community," vertelt de Azerbeidzjaanse minister van jeugd en sport, Azad Rahimov, aan Motorsport.