Range Rover maakt een Velar met V8-power

In het tijdperk van downsizing strooit Jaguar Land Rover kwistig als ooit met V8-motoren. Ze hebben een fijne vijfliter met supercharger, en die moét overal een plekje krijgen, waarvoor hulde. Het volgende model op het lijstje: de Range Rover Velar.

Klanten van de Velar, oneerbiedig gezegd een bredere en iets kleinere Range Rover Sport, kunnen nu nog kiezen uit een 2.0 viercilinder met 250/300 pk, of een 3.0 V6 Supercharged met 380 pk, en een bloedrood G-label. Hier komt nu een Velar SVAutobiography Dynamic Edition boven, met de eerdergenoemd 5.0 V8 Supercharged in het vooronder. De cijfers: 550 pk; 680 Nm; 0-100 in 4,5s; 274 km/u topsnelheid. Bam.

Om de exclusiviteit van de door Land Rover Special Vehicle Operations (oranje boven!) ontwikkelde Range te waarborgen, krijgt hij in Nederland en prijskaartje van €171.760, zonder opties. Daarnaast wordt de ongespecificeerde 'kleine oplage' slechts een jaar aangeboden, wie daarna besluit een Velar met V8 aan te schaffen, moet de occasionmarkt op.

De SVAutobiography Dynamic Edition, zoals het model officieel heet, is voorzien van krachtigere remmen, verder verbeterde wielophanging en speciaal voor deze uitvoering ontwikkelde afstellingen voor alles – van de aandrijflijn tot aan de veiligheidssystemen, dixit de PR-machine. "Hierdoor heeft de Velar SVAutobiography Dynamic Edition het karakter van een sportauto met de praktische (terrein)kwaliteiten van een luxueuze mid life crisis midsize SUV." Iets zegt ons echter dat van deze auto vooral de asfaltkwaliteiten benut gaan worden.