Assen uit de race voor organisatie Formule 1 Nederland

U kon het wellicht al proeven uit het vorige artikel over de Nederlandse Grand Prix, waarin alleen over Zandvoort werd gesproken: Assen maakt geen kans op de organisatie. Ook als de deal met Zandvoort afketst vist het TT Circuit achter het net.

Als de Nederlandse Grand Prix terugkeert, dan is dat in de duinen bij Zandvoort, en niet langs de A28 onder Assen, ook al was het TT Circuit er klaar voor. De organisatie van Zandvoort heeft een exclusiviteitsbeding met Formula One Management (FOM), dat ze tot 31 maart 2019 de tijd geeft een sluitende begroting te presenteren. Lukt dit niet, dan kijkt de FOM verder in andere landen/continenten.

Bovenstaande blijkt uit een document dat de FOM op 13 december 2018 aan de organisatie van Zandvoort stuurde, twee dagen nadat de partijen een principeakkoord sloten voor een Nederlandse GP in 2020, '21 en '22. Die exclusiviteitsbeding werd door de organisatie aan minister Bruins verstuurd, en gelekt naar RTL Nieuws, dat het hier publiceerde (let niet teveel op de knoeperd van de fout in de plaatsnaam, ook al is 'ie erg storend). 

Gelukkig heeft Assen nog wel de MotoGP en sinds dit jaar de DTM. Maar de hoofdprijs is voor Zandvoort. Wij zijn even een verkeersplan uitdenken voor de Nederlandse GP in 2020.