Lewis Hamilton is doodsbenauwd voor Max Verstappen

In de vier jaar dat hij in de koningsklasse meerijdt, heeft Max Verstappen zeker zijn visitekaartje afgegeven. De Limburger komt het liefst binnen zonder kloppen en wordt steeds nadrukkelijker een titelkandidaat. Dat valt ook de huidige toppers op.

Sinds zijn komst naar de Formule 1 stond Max Verstappen 22 keer op het podium, waarvan 11 keer in 2018. Als de Hondamotor meewerkt (en dat is een grote áls), gaat Max dit jaar meedoen bij de beste drie: door meer ervaring zijn de scherpste randjes eraf en racet Max slimmer dan ooit tevoren. Nu de wintertests in aantocht zijn, de eerste foto's in raceoverall gemaakt en helmen getoond worden, komen ook de eerste kwootjes van de teambazen binnenrollen. Christian Horner zit na de wintervakantie weer helemaal in zijn dubbelrol van plaaggeest en hype man, en poneert de stelling dat Max Verstappen Lewis Hamilton (en in mindere mate Sebastian Vettel, maar schrijf de Duitser en Ferrari niet af) van alle coureurs op de grid het meeste angst inboezemt (kennelijk is hij even vergeten dat Kvyat weer meedoet...). Tegenover de Beeb begint Het Grote Ophemelen, en krijgt Max' achterste meer veren aangeboden dan er ooit inpassen:

"He has all the skills to take on Lewis or Sebastian or whoever it is. I don't think he lacks anything to take those guys on and he's probably the driver they fear the most." Horner vervolgt:  "Max has evolved so much. He is more worldly, more experienced. He is very quick and very determined and has his own character. He is now in a very rounded position. He has absolute determination and zero fear."

Gelukkig wordt de druk niet teveel op de ketel gezet, een kleine zes weken voor het nieuwe seizoen begint. In Barcelona zullen we (tenzij er volop gesandbagged wordt) pas echt gaan zien waar de teams staan, en daarnaast moet de betrouwbaarheid van de RB15 stukken beter zijn dan die van zijn voorgangers, anders is het bij voorbaat al een kansloze missie om de strijd met Mercedes en Ferrari aan te gaan. Maar Horner gelooft er in ieder geval vol overtuiging in.