Tesla en Mercedes in gesprek over elektrische Sprinter

Wie had ooit gedacht dat er constructieve gesprekken konden ontstaan uit een tweet van Elon Musk? Dankzij zijn twittervingers is de baas van Tesla nu in gesprek met Mercedes over het maken van een elektrische Sprinter. 

Als Tesla's Elon Musk in zijn Twitterfeed klimt is het nooit zeker of er iets zinnigs op terecht komt. Hell, er zitten zelfs mensen tussen die de tweets van de CEO beoordelen op plaatsbaarheid. Al vragen we ons af of die lui hun werk wel doen... Hoe dan ook, Musk liet onlangs weten dat hij de Mercedes Spinter een geweldige bak vindt en dat hij graag zou samenwerken met de bouwers ervan om er een elektrische variant van te maken. "These talks are happening," vertelt Dieter Zetsche, CEO van Daimler.

Musks enthousiasme voor de Sprinter komt vermoedelijk voort uit het feit dat Tesla de auto's inzet voor de technici die ter plaatse dingen moeten installeren/repareren. En als het een beetje meezit kan de fabrikant van elektrische auto's overstappen op een elektrische versie van de auto, want Mercedes heeft aangekondigd dat ze zelf al met een geëlektrificeerde Sprinter op te proppen komen. Aan het eind van het jaar moet deze bij de dealers staan. Het is niet duidelijk of Tesla al meewerkte aan deze versie van de elektrische Sprinter, al lijkt het onwaarschijnlijk gezien z'n bereik van maar 150 kilometer.

Mercedes heeft in het verleden een flink aandeel in Tesla gehad, maar heeft dit in 2014 met een flinke winst weer verkocht. Mercedes hield een kleine 780 miljoen dollar over aan de transactie (waar ze nu waarschijnlijk spijt van hebben).