Waar is die gelanceerde Tesla Roadster nu precies?

Een jaar geleden schoot de genadeloze marketingmachine Tesla een van zijn Roadsters de ruimte in, maar waar is dat ding nu?

Op 6 februari 2018 demonstreerde Elon Musk dat ambitie en marketing leuke dingen zijn, maar tot weinig leiden als je niet ook gewoon een auto- en raketbedrijf hebt. Bovendien had de grote man nog een auto staan: zijn eigen Tesla Roadster die hij gebruikte om te forensen back in the day. Nou ja, de rest werd na een grote boem geschiedenis: de eerste productie-auto in de ruimte - uiteraard met Starman achter het stuur.

Gelukkig zijn er ook mensen zonder hobby enorme enthousiastelingen die bijhouden waar de Roadster zich bevindt. Het punt is dat we dat niet zeker weten waar het object zich bevindt en dat ook niet helemaal zeker kunnen weten omdat het apparaat qua telemetrie helemaal niets uitzendt. 

Anyway, volgens deze website bevinden Starman en Roadster zich 365 miljoen kilometer van de aarde en bevinden zij zich voort met iets meer dan 2 kilometer per seconde. Beide maken het goed. Denken/gokken/hopen we.