BMW M7 uit 2001 bestaat niet, is toch verkocht

De BMW 7 Serie is er nooit in keiharde sportversie gekomen. De hoge heren uit München zagen waarschijnlijk het nut van het ding niet in. Toch is er onlangs een verkocht.

Er zijn van die BMW M-modellen die iedereen graag zou willen hebben, maar die BMW simpelweg niet maakt. Denk bijvoorbeeld aan een M3 Touring, of een M7. Gelukkig zijn er handige mensen die maken wat BMW weigert met geweldige resultaten. Eén daarvan is deze unieke E38 M7.

We schreven al eerder over Brandon Miller uit de VS die een M7 wilde, maar deze niet kon vinden. Hij kocht daarom een 740i uit 2001 en het motorblok en de aandrijflijn uit een E39 M5. Ook haalde hij nog ergens het subframe van een 750i vandaan. Nadat hij deze drie dingen liet samen smelten tot deze creatie, liet hij nog wat meer werk aan het onder andere het motorblok en de software verrichten. De S62-V8 kreeg een supercharger zodat het extra gewicht van de 7 Serie gecompenseerd werd met wat extra power.

Het grappige is dat Brandon oorspronkelijk zei dat dit dé auto voor hem was. Het is een van de weinige creaties die hij volledig heeft afgemaakt en hij zag dan ook niet gebeuren dat hij hem ooit zou kunnen vervangen voor iets anders. Blijkbaar is hij in het afgelopen jaar tot inkeer gekomen, want de M7 stond op wat lelijkere velgen te koop op een veilingsite. En voor een schappelijk bedrag ook nog. Tenminste, u mag bepalen of $58.000 schappelijk is voor deze unieke bolide.