Pubermeisje (13) maakt joyride over de A4

Kleine kudtkinderen die de auto van hun ouders pikken voor een zelfstandig ritje, het komt vaker voor. Het geval dat de politie Amsterdam gisteravond bezighield was echter redelijk uniek.

Een slechte vertegenwoordiging van vrouwen komt niet alleen in de top van het bedrijfsleven voor, ook in de criminaliteitsstatistieken presteren vrouwen hopeloos ondermaats. Een 13-jarig meisje uit Amsterdam besloot door het glazen plafond te breken, en pikte na bonje thuis de sleutels van de Chrysler Grand Voyager van paps en mams.

De politie kwam het meisje al vrij vlot op het spoor, ze spotten haar op de A4 bij het brugrestaurant in Hoofddorp. Omdat ze duidelijk 'nog geen goede controle had over het voertuig' blokkeerde de politie het achteropkomende verkeer. Helaas gaf de puberende meid geen gehoor aan het volgteken. In de woorden van de landelijke Eenheid Noordwest: "Helaas wilde het meisje niet helemaal meewerken waardoor wij voor korte tijd de twee rechter rijstroken fysiek hebben moeten afblokken." 

Uiteindelijk werd de powervrouw in de dop bij Leidschendam aangehouden - zo te zien door een snelle plofkraak-interventie-Audi - en met haar ouders herenigd op het politiebureau in Amsterdam. Het zal vast nog een gezellige avond geweest zijn.