Onze wietkwekerij oprollen? Dan jullie politieauto in brand

Een wietkwekerij is een lucratieve business, maar helaas voor de mensen die hem runnen ook een illegale business. In Voorburg rolde de politie gisteravond een plantage op, maar toen ze terug wilden rijden bleek hun voertuig uitgebrand. Wat toevallig.

Hoewel een direct verband tussen de brandende auto en het oprollen van de kwekerij onderzocht moet worden, kunnen we wel stellen dat de dader geen grote fan is van de politie, en dat hij/zij bovendien over een redelijke dosis lef beschikt. De verklaring van de politie:

"Agenten waren in eerste instantie ter plaatse in de Van Everdingenstraat om een hennepkwekerij te ontmantelen, die was ontdekt in een woning. Zij waren hier druk mee bezig toen rond 23:00 uur bleek dat de politieauto die zij verderop in de straat hadden geparkeerd in brand stond. Omdat er in de buurt van de auto een brandend voorwerp werd gezien gaat de politie er vanuit dat de brand is aangestoken."

Mensen die getuige waren of meer weten worden opgeroepen zich te melden. MIsschien een schrale troost: het betrof een oude Touran, en geen nieuwe B-Klasse. Hebben moderne politievoertuigen eigenlijk ook een dashcam?