BMW X3M en X4M: power-SUV's met meer dan 500 pk

Liefhebbers van snelle SUV's, spits uw oren: de onvermijdelijke BMW X3M en X4M zijn gearriveerd. Zoals hierboven uitgemonsterd kunnen ze de strijd aan met de Alfa Romeo Stelvio Q, met 510 pk de neus.

Dat BMW's M-divisie zou uitbreiden naar de X3 en X4 liet zich voorspellen. Sterker nog: enkele maanden geleden kondigde BMW de auto's onomwonden aan. Ook al zijn de aantallen laag, de marges zijn goed, en voor je imago is het ook nooit verkeerd een brute mid-size SUV in je assortiment te hebben.

BMW brengt zijn nieuwe duo direct in twee varianten: een 'gewone' en een Competition. De rode X4 en grijze X3 die u hier ziet zijn beide Competitions, bij de foto's onderaan staan een paar afbeeldingen van witte exemplaren; dit zijn de standaardversies. Het verschil? De X3M en X4M krijgen een 3.0 zes-in-lijn mee met 480 pk en 600 Nm, de X3M en X4M Competition krijgen 510 pk en 600 Nm

In een rechte lijn merkt u dit verschil in vermogen lichtjes: 0-100 km/u gaat bij de X3M en X4M in 4,2 seconden, de X3M Competition en X4M Competition doen er 4,1 seconden over. De auto's worden in de VS gebouwd, in de fabriek van Spartanburg. De voornaamste concurrenten: de eerdergenoemde Alfa Romeo Stelvio Q en de Mercedes-AMG GLC63 (S).

We zouden nu van alles uiteen kunnen zetten, maar eigenlijk wilt u wilt u gewoon de video's en de plaatjes zien. Prijzen zijn er nog niet, maar reken op 'duur'. Vragen in de comments.