Land Rover presenteert nieuwe zes-in-lijn motor in Range Rover Sport

De zescilinder-lijnmotor is terug. Bij BMW was hij nooit weg, Mercedes heeft er weer eentje, en nu grijpt ook Jaguar Land Rover terug op de formule die ze in het verleden gebruikten. De eerste toepassing vinden we in de RaRo Sport.

Over de motor: de nieuwe Ingenium zescilinder met een volume van 3 liter is door Land Rover in-house ontwikkeld, en gaat op den duur de 3.0 V6 Supercharged vervangen. Ook al heeft het motorblok net als bij de concurrentie een (twin-scroll) turbo, blijft LaRo toch een heel klein beetje trouw aan de supercharger (al is het alleen bij naam): de zes-in-lijn heeft een elektrische compressor, die is gekoppeld aan de 48V-accu, en helemaal onderin de toeren assisteert.

De eerste toepassing, de Range Rover Sport HST,  is een mild-hybride SUV met 400 pk en 550 Nm. Range Rover-rijders zult u misschien niet direct associëren met milieubewustzijn, en daar moet volgens de Britten maar eens wat aan veranderen. De Range Rover Sport HST accelereert in 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid is 225 km/uur. U kunt de nieuwe HST nu bestellen voor € 139.020,-