ByKolles Racing bouwt hypercar, doet mee met nieuwe hypercarklasse

Er is weer een team dat zich heeft aangemeld voor de nieuwe hypercarklasse van de FIA: ByKolles Racing. Om mee te kunnen doen bouwen de Duitsers zelf een nieuwe hypercar.

Vanaf ergens halverwege 2020 worden de LMP1-wagens uit de FIA WEC (World Endurance Championships) vervangen voor hypercars die we in theorie ook op de straat kunnen tegenkomen. Tenminste, dat is het idee van de FIA die de topklasse uit de WEC wat interessanter wil maken voor toeschouwers en fans. En de klasse lijkt redelijk vol te stromen, want er is weer een aanmelding bij. De Duitsers van ByKolles Racing gaan ook meedoen. Ze bouwen speciaal voor de klasse een eigen wagen.

Het team is geen onbekende in de race-wereld, het doet op dit moment mee met de LMP1 met een ENSO CLM P1/01 prototype. Deze wordt halverwege 2020 met pensioen gestuurd en vervangen voor de nieuwe, nog te bouwen hypercar. De Duitsers willen de auto voor de 24 Uur van LeMans van 2020 afhebben, want vlak voordat die race begint moet de nieuwe auto aan het publiek getoond worden.

"We are totally confident about the ‘Hypercar’ concept. The FIA and the ACO will achieve their goals because it is the right concept for the future of endurance racing and the best platform for independent teams to become constructors," vertelt Manfredi Ravetto, teambaas van ByKolles Racing.

Helaas liet ByKolles maar weinig los over de auto waarmee ze vanaf volgend jaar gaan racen. We weten dat hij een hybride-aandrijving meekrijgt, maar hoe deze eruit gaat zien en wat hij voor prestaties neerzet blijft gokken. Het team gaf wel een ruwe schets van de auto om een idee te geven van hoe hij er ongeveer uit zal gaan zien.

De Duitsers zijn het tweede team dat met een conceptschets aankondigt mee te doen aan de nieuwe raceklasse. Eerder liet Scuderia Cameron Glickenhaus dit ook weten. Fabrikanten als Toyota, McLaren, Aston Martin, Ford, Ferrari en Koenigsegg hebben allen in verschillende mate ook interesse getoond. Als die namen ook mee gaan doen, dan kunnen we ons opmaken voor een dikke line-up bij de startlijn van de eerste race.