Daniel Ricciardo: 'Renault heeft cijfers die verbetering bevestigen'

Renault is al weken bezig met vertellen dat ze een goede winter hebben gehad en dat ze grote vooruitgang hebben geboekt met hun nieuwe Formule 1-bolide. Volgens Daniel Ricciardo vertelt Renault dit niet om leuk te klinken, maar is het ook echt waar.

Als het koud is werken de Fransozen het hardst. Tenminste, dat wil Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, ons graag doen geloven. Volgens hem hebben ze zelden zo'n grote stap met hun auto gemaakt als deze winter. Niet dat het team met de R.S. 19 een race gaat winnen, maar toch is ook nieuw Renault-teamlid Daniel Ricciardo enthousiast over de vooruitgang. Hij heeft namelijk de cijfers gezien die het verhaal van Cyril bevestigen.

Motorsport ondervroeg Daniel over het optimisme wat heerst bij zijn teambaas: "Obviously being pretty deep in the Renault family, I've seen numbers and I know they are not just saying it to please everyone. It has been a good winter." Maar daarbij blijkt ook dat de Franse slag bij Ricciardo intrede heeft gedaan. Hij plaatst namelijk direct een kanttekening bij zijn uitspraak. "But, race cars are race cars. You might put it on track, and it has done a lot of stuff on the dyno, and then it's 'why is it doing that?' 'Okay, we didn't expect that."

Gelukkig haalt Ricciardo geen rare ideeën in z'n hoofd. Hij weet dondersgoed dat zijn auto het nog lang niet haalt bij die van Lewis Hamilton. Hij is simpelweg blij dat hij weet dat Renault vooruitgang heeft geboekt in de afgelopen periode. 

Nico Hulkenberg is ook blij met de progressie van het team. Hij denkt dat het ook wel nodig was aangezien ze vorig jaar ruimschoots te kort kwamen. "It is what we needed," he said. "Last year we didn't have much coming on that side, so it was kind of overdue." Maar ook de Duitser weet dat hij het de grote drie teams niet moeilijk gaat maken dit jaar, of de 'goede winter' voldoende is, moet daarom nog maar blijken. "But then again on the other side, Ferrari and Mercedes may have found another whole lot of power again which means we will have to find more again. It is hard to say without speculating."