McLaren MCL34: dit is de auto van Carlos Sainz en Lando Norris

Vandaag hebben we één Formule 1-onthulling, McLaren is aan de beurt om de auto te tonen die ze hopelijk weer op weg naar de top brengt. Dit is de MCL34!

McLaren was jarenlang het te kloppen team in de F1. Met racelegendes als Ayrton Senna en Mika Hakkinen die titels voor de renstal uit Woking pakten, kan McLaren bogen op een rijke en succesvolle geschiedenis. De laatste jaren droogde het succes een beetje op, maar slechter dan het de afgelopen jaren was kan het niet worden.

Fernando Alonso vertrok en Stoffel Vandoorne moest gaan, dus dit jaar zit er - voor het eerst sinds 2006 - een geheel nieuw duo achter het stuur: de ervaren Carlos Sainz jr. (24) en de rookie Lando Norris (19). Dit is hun oranje-blauwe wapen, de MCL34, ook dit jaar met Renault-power. Nieuw bij het team is Porsche-engineer Andreas Seidl, die ervaring uit de LMP1 kan putten.

We zien op de auto enkele nieuwe sponsors, zoals Huski Chocolate. Ook nam Sainz - niet heel verrassend - biermerk Estrella Galicia mee naar McLaren.