Onthuld: Ferrari's nieuwe Formule 1-bolide [SF90]

Buongiorno, tifosi en tifosetti! Ferrari heeft zijn nieuwe rode racemonster gepresenteerd, die de Scuderia in handen van Sebastian Vettel en Charles Leclerc de langverwachte wereldtitel moet terugbezorgen. Hij heet SF90.

Traditieteam Ferrari maakte als enige op de grid in de jaren '50 het begin van de Formule 1 mee, maar staat ook al sinds 2008 droog. Dit jaar deed het team een double-down: de matig presterende en soms tactisch blunderende teambaas Maurizio Arrivabene kon opkrassen en plaatsmaken voor Mattia Binotto, supertalent Charles Leclerc (#16) kwam bij de hoofdmacht, en er werd nog eens extra budget uitgetrokken om die felbegeerde titel te pakken. Het wordt dan ook hoog tijd dat de Scuderia Ferrari Mission Winnow zijn naam eer aandoet, al zullen Mercedes en Red Bull er alles aan doen om de Italianen een hak te zetten.

De klassieke rode livery kreeg dit jaar flink wat zwarte accenten: vooral boven de barge boards loopt de zwarte kleur flink door, en ook de bovenste twee lamellen van de voorvleugel zijn zwart. De sidepods zijn behoorlijk plat en breed, terwijl Ferrari boven de coureur voor een driehoekige airbox gegaan lijkt te zijn. Als we de auto en profil bekijken, lijkt Ferrari voor meer rake gegaan te zijn. Maar zeker weten doen we de details pas op zijn vroegst volgende week, omdat de meest essentiële onderdelen nu nog niet getoond worden. 

We verwachten dat de 31-jarige viervoudig kampioen Sebastian Vettel de belangrijkste uitdager van Lewis Hamilton en Max Verstappen wordt, en de 10 jaar jongere Leclerc in zijn eerste jaar voor Ferrari zijn secondant.