Max Verstappen maandag eerste rijder in Red Bull Racing RB15

Red Bull Racing doet niet aan een eerste of tweede rijder, dat blijven ze herhalen. Maar toch stapt Max Verstappen aanstaande maandag als eerste in de nieuwe RB15 om wat testrondes te rijden.

Na de shakedown-rondes van afgelopen woensdag was Max Verstappen niet meer te houden. Hij was heel erg blij met de auto terwijl hij nog niet eens officieel aan het testen geslagen was. De auto van het team voelde volgens hem boven verwachting goed en de shakedown verliep dan ook zonder probleem. Het echte testen begint aanstaande maandag pas, en ook dan mag Max weer als eerste achter het stuur kruipen.

De Limburger mag dus als eerste in actie komen in de nieuwe F1-bolide van het team, en hij kan niet wachten tot het zover is. "Ik kan niet wachten tot Barcelona om daar verder te werken aan onze voorbereiding op de eerste race in Melbourne. Het was vandaag een positieve dag, waar ik erg blij mee ben," liet hij aan de Telegraaf weten.

Verstappens eerste reactie na de shakedown is gebaseerd op een zeer beperkt aantal gemaakte kilometers. De testdagen moeten daar verandering in gaan brengen. Of de Limburger nog net zo enthousiast is na de volgende week, moeten we nog maar afwachten, al hopen we natuurlijk van wel.

Op 18 februari gaan de officiële tests van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Deze duren tot en met donderdag waarna de teams een paar dagen krijgen om alle data te verwerken. De tweede testrondes beginnen op 26 februari en duren tot 1 maart.