VW Touareg wordt krachtpatser met drieliter V6

In de tijd dat alle motoren kleiner en kleiner moeten, doet Volkswagen iets heel onverwachts: het merk geeft zijn grootste model een krachtigere motor: een drieliter V6 met 340 pk.

Elektrische aandrijving heeft de toekomst, zover zijn we al, maar dat wil niet zeggen dat we nu geen krachtige motoren in auto's mogen hebben. Tenminste, dat moeten de hoge heren bij Volkswagen bedacht hebben toen ze besloten om hun Touareg slagschip van een drieliter V6 benzinemotor te voorzien. De Touareg was overigens al met een drieliter V6 leverbaar, maar die bromt op duivelssap, dus dat telt niet.

Met de nieuwe 3.0 V6 TSI 4MOTION, zoals VW het zo mooi noemt, krijgt de bestuurder van de SUV 340 pk onder zijn rechtervoet. Dit vermogen wordt overigens niet naar alleen de achterwielen, maar naar alle vier de wielen gestuurd. Daarmee trapt de Touareg van 0 naar 100 km/u in een schappelijke 5,9 seconden en stopt het optrekken bij 250 km/u. 

Zonder opties kost de auto € 91.625 en is vanaf nu leverbaar. Vanzelfsprekend wordt hij vrij compleet afgeleverd, maar dingen als vierwielsturing, luchtvering of het R-Line-pakket moeten toch los aangevinkt worden. U kunt de auto naar hartelust hier configureren. Overigens sjoemelt VW hier een diesel op de foto’s