Verborgen armoede: Ferrari-rijder kan benzine niet betalen

Afgelopen weekend had de Beierse politie een mooi vangst. Ze hielden de eigenaar van een Ferrari FF aan omdat hij zijn tankbon niet had betaald. Bij nadere inspectie bleek hij nog armer te zijn.

Gisternacht kreeg de Beierse politie een oproep van een tankstationmedewerker van Autohof Berg aan de A9 bij Oberfranken. Hij vertelde dat er een Ferrari vandoor was gegaan met een volle tank en dat het bonnetje van 130 euro nog niet afgerekend was. Ter hoogte van Bayreuth werd de 65-jarige Ferrari-rijder in de kraag gevat. Toen begon de pret pas echt.

Bij nadere inspectie bleek de supercar onverzekerd te zijn en had de eigenaar nog een openstaande boete. Hiervoor werd de man ingerekend en meegenomen naar het bureau. Daar werd hij vriendelijk doch dringend verzocht zijn openstaande boete van, jawel, tien euro te betalen. Zelfs dit kon de beste man niet. Hij moest hiervoor de hulp van een vriend inschakelen.

De arme (letterlijk) man is nog niet klaar met de gevolgen van zijn openstaande tankbon. Zijn rode Ferrari FF is inmiddels in beslag genomen en hij mag binnenkort voorkomen om zijn gedrag, het niet verzekeren van zijn prijzige bolide en de daaraan gekoppelde fraude te verantwoorden.