Mode-icoon Karl Lagerfeld was geen onbekende in de autowereld

De vandaag op 85-jarige leeftijd overleden Karl Lagerfeld was niet alleen een notoire fat shamer, hij schnabbelde ook flink in de autowereld. Of het voor BMW of Opel was, dat maakte niet uit. Als er maar werd betaald.

Maar liefst drie dikke 7 Series, dat was de oogst van Lagerfeld: zijn eerste was een two-tone E32 750 iL uit 1992, met fax en Kleenex-tissuedispenser aan boord. Het ding had ook speciale opbergvakken voor Lagerfelds camera en notitieblok. 

Van de illustere E38 7 Serie maakte Lagerfeld twee exemplaren, waaronder deze oranje-bruine L7 Individual. Het was een extra verlengde 750 iL uit 2000, met kussentjes, chique leer, the works. De kleur bestaat uit twee laksoorten: Gold Orange Metallic met hierover Chestnut Brown Metallic, voor de glans. In de onderstaande video toont een rondborstige belegen Russische dame de auto van buiten en binnen. Tussen deze twee Siebeners in, bestelde Lagerfeld in 1997 nog een andere E38, eveneens met two-tone lak. Je zou zoiets eerder op een Maybach verwachten, maar dat merk werd pas in 2002 opnieuw tot leven gewekt.

Tegen het einde van zijn leven liet Lagerfeld zich verleiden tot een klus voor Opel. Het merk was destijds een beetje de weg kwijt, en probeerde de aansluiting met het publiek te vinden door op de kattenhype mee te surfen. Een onderdeel daarvan was Karl Lagerfelds kat, de ietwat verwende Birmaan Choupette, door Lagerfeld zelf op Opels te laten fotograferen. De oude meester zal er een aardig centje aan verdiend hebben, en het Opel-management werd niet veel later door de nieuwe Franse eigenaar tot de orde geroepen en bij zinnen gebracht.