Alcomobilist Giel Beelen is rijbewijs nu echt kwijt

Goed nieuws van de rechter vandaag: Giel Beelen moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt hem niet meer terug. Weer een notoire alcomobilist minder op de weg.

Hij is wellicht de meest gehate radio-DJ van Nederland. Iets wat niet gek is als oom agent je twee keer binnen vijf jaar uit je auto trekt met een ontiegelijke drankkegel. Giel Beelen moest zijn dronkenschap verklaren voor de rechter. Deze veroordeelde hem daarop tot het inleveren van zijn roze pasje, maar dat kwam de Haarlemmer niet goed uit. Hij ging in beroep omdat de timing van de straf volgens hem om praktische redenen wel wat beter kon. 

Bij het beroep werd Giel keihard uitgelachen z'n vraag om uitstel als geen reden om een vonnis aan te vechten bestempeld. Maar Giel had toch meer tijd nodig, want zelfs na de bevestiging van de uitspraak werd het vonnis niet voltrokken. De man met het perfecte radio-gezicht stapte naar de Hoge Raad. Deze stelt nu dat het vonnis van Enzo Knols sixpackbuddy geheel terecht is. Giel heeft nu geen opties meer om zijn straf aan te vechten en mag dus voorlopig niet meer op achter het stuur van een auto gezien worden. Pas als hij weer rijlessen heeft gevolgd en geslaagd is voor zijn rijexamen, mag hij weer rijden. Ook heeft de rechter hem een boete van 750 euro opgelegd.