Mercedes zwaait SLC uit met deze knalgele Final Edition

De kleinste cabrio van Mercedes-Benz begon zijn leven als SLK, maar veranderde in 2016 in SLC. Het huidige model bestaat sinds 2011, en dus is het zo langzaamaan tijd om de vlag te strijken. Maar niet voordat er een Final Edition is.

De SLC begon zijn leven in 1996, als alternatief voor wie de luxueuze SL te groot vond, of het budget er niet voor (over) had. Mercedes' tweezits achterwielaandrijver was er altijd met een flinke spreiding aan motoren: van de vroege SLK 180 Kompressor-modellen tot de belachelijk gemotoriseerde SLK 55 AMG, waarbij de engineers erin slaagden een 5,5 liter V8 in de motorruimte van de nauwelijks vier meter lange roadster te hengsten. 

Aan die gekkigheid is inmiddels een einde gekomen: klanten kunnen inmiddels kiezen uit een 156 pk sterke 1.6 viercilinder (SLC 180), een 390 pk 3.0 V6 (SLC 43) of twee 2.0 vierpitters hiertussenin. De huidige - derde generatie - SLC loopt op zijn laatste benen, en als knik naar het verleden krijgt de Final Edition als optie een knalgele lak: de originele SLK had namelijk 'yellowstone' als lanceerkleur - een foto van het 1996-model vindt u onderaan de serie.

Uiteraard kunnen klanten ook gewoon voor saaigrijs of zwart kiezen, want Mercedes weet zelf ook wel dat het sun yellow dat we hier op de foto zien misschien wel erg gewaagd is voor zijn voornamelijk 50+ klandizie.

De Mercedes-AMG SLC 43 is een van de weinige (de enige?) achterwielaangedreven '43' AMG-modellen: met 390 pk en 520 Nm laat de auto serieuze kracht op de 255 mm brede achterbanden los. Het ding is rijkelijk voorzien van AMG-goodies, inclusief 18 inch vijfspakers. 

Deze power komt wel met een prijs: de huidige SLC 43 heeft al een vanafprijs van 87.000 euro rijklaar, deze Final Edition zal hier zeker niet onder zitten. In dit segment ben je als klant dus aangekomen bij een keuze tussen een Audi TT-RS of deze AMG-Benz. De meeste klanten zullen echter voor een 200 of 300 gaan, omdat ze weten dat een 43 rationeel volledig zinloos is. Begeerlijk is 'ie echter wel.