Max Verstappen niet onder indruk van nieuwe vleugels

Nu Max Verstappen de eerste paar honderd kilometer heeft afgelegd met de nieuwe RB15 kan hij ook wat nuttigs vertellen over de aanpassingen aan de vleugels. Wat blijkt, de Nederlander is allerminst onder de indruk en denkt er niet veel goeds van.

Vandaag komt Max Verstappen weer in actie tijdens de derde testdag op het circuit van Catalunya. Daar krijgt hij opnieuw te maken met de grotere, maar versimpelde voor- en achtervleugels. Deze zouden het inhaalprobleem van de voorgaande seizoenen moeten oplossen, maar volgens de Limburger is het vooral een hoop gedoe om niets en is er met de regelwijziging een bak met geld over de balk gesmeten.

"Eigenlijk is er gewoon 15 miljoen euro door het putje gespoeld. Ze dachten dat we heel veel downforce gingen verliezen, maar dat is helemaal niet het geval. Ik denk dat tijdens de eerste wedstrijd in Australië iedereen wel weer hetzelfde heeft gevonden. Je ziet het hier al aan de rondetijden. Het gaat nu al enorm hard," laat Max tegenover de Telegraaf weten. En daarmee herhaalt hij precies wat zijn teambaas eerder ook al voorspelde.

Verstappen denkt zelfs dat vooral de nieuwe voorvleugel, die een stuk breder is, voor meer problemen gaat zorgen dit seizoen. Zeker tijdens de chaotische starts van de koningsklasse kunnen de extra stukken koolstofvezel wel eens het verschil gaan betekenen. Iets wat overigens niet helemaal negatief is, want hoe meer spektakel, hoe meer kijkers.

Ondanks dat zetten alle goed bedoelde aerodynamische aanpassingen geen zoden aan de dijk volgens Verstappen. Wat volgens hem belangrijker is, is het feit dat vooral de motor betrouwbaar is: "Het is echt belangrijk dat we kunnen zien hoe de onderdelen het uithouden. Zowel van de motorkant, als van de auto. Want daar zijn we vorig jaar natuurlijk wel een paar keer op uitgevallen Ik laat op dit moment gewoon niet te veel los. Maar….de auto is sowieso niet slecht. We hoeven nu nog niet veel te zeggen. We moeten gewoon zorgen dat de auto hard gaat."