Peugeot stopt hybride-power in sportieve 508 Sport Engineered

De Peugeot 508 is op zichzelf best wel een geslaagde auto, maar het is geen sportmonster. Met wat elektrische hulp heeft Peugeot Sport er toch een leuk concept met "400 pk" uit weten af te leiden. Maak kennis met de Peugeot 508 Sport Engineered.

Afgaande op de afbeeldingen van de 508 Sport Engineered Neo-Performance, zoals de concept car officieel heet, zeggen wij: bouwen maar. Want waar je doorgaans bij een hybride-aandrijving niet meteen aan een sportieve wagen denkt, is dit toch wel een leuk ding. Peugeot nam een 508 met een PureTech 200 benzinemotor en hing op de voorwielen een elektromotor met 110 pk en op de achterwielen een elektrisch exemplaar met 200 pk. Bij elkaar belooft Peugeot dat de auto voelt als een sportwagen met een benzinemotor van 400 pk.

Om die belofte wat meer toe te lichten geven ze ook een rijtje met acceleratiegegevens:
- 0 tot 100km/u: 4,3 sec
- 400 m rechtuit: 12,5 sec
- 1000 m rechtuit: 23,2 sec
- 80-120 km/u: 2,5 sec
- 80-180 km/u: 9,3 sec
- Topsnelheid: 250 km/u

Uiteraard is de motor niet het enige dat is verbeterd aan de auto. De sportmannen (m/v) van Peugeot namen ook het onderstel en de remmen onder handen. De spoorbreedte nam aan de voorkant 24 mm toe en aan de achterkant 12 mm. Betere en geventileerde remmen zorgen ervoor dat het geheel ook weer tot stilstand gebracht kan worden en een scherpere stuurinrichting zorgt voor betere handling.

Belangrijker bij een conceptcar is eigenlijk het uiterlijk, want de kans dat we deze 508 bij een dealer tegenkomen is vast niet heel erg groot. De grille is uit een 3D-printer gekomen en is steviger dan het normale exemplaar, terwijl de ribben eruitzien alsof ze zweven. In de spitsere voorbumper zitten grotere gaten voor extra koeling. Aan de zijkanten van de auto zitten op verschillende plaatsen flaps en winglets die de luchtstromen beter geleiden. Of het achterwege blijven van de achtervleugel daar het gevolg van is, wordt niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval mist een lelijke flapper op de achterbak.

Het geëlektrificeerde concept staat uiteraard in Genève klaar op de Autosalon voor wie hem in het echt wil bekijken. Hij staat naast een 'geëlektrificeerde leeuw', wat dat ook maar mag betekenen. Ook presenteerde Peugeot gisteren haar nieuwe merksignatuur: Motion & e-Motion.