Max Verstappen erg tevreden over samenwerking met Honda

Na het afsluiten van de derde testdag liet Max Verstappen zich wederom positief uit over zijn bevindingen, maar vooral ook over de samenwerking met Honda. "Ik ben gewoon heel blij over hoe we samenwerken."

De eerste week van testdagen in het Spaanse Barcelona is bijna voorbij. Vandaag rijdt alleen Pierre Gasly nog voor Red Bull Racing. Max Verstappen reed gisteren zijn laatste dag van de week en legde in totaal 237 rondes van het circuit de Barcelona-Catalunya af. Allemaal zonder echt grote problemen als we hem mogen geloven. Hij is dan ook zeer te spreken over hoe het team en nieuwe partner Honda dit jaar van start zijn gegaan.

"Het gaat allemaal erg gefocused en kalm. Iedereen weet wat hij moet doen, en dat is goed," vertelt Max tegen Motorsport. Die goede samenwerking vertaalde zich niet direct in de beste rondetijden, maar dat is volgens de Limburger expres gedaan. "Het is altijd lastig om het over rondetijden te hebben. Voor ons is het nu vooral belangrijk dat we veel kilometers maken met verschillende instellingen om te bepalen welke richting we met de auto op gaan." En het feit dat Daniil Kvyat woensdag in de Toro Rosso de snelste tijd van allemaal zette, spreekt ook boekdelen. Zijn auto is immers met dezelfde motor uitgerust.

Ook heeft de Red Bull-coureur nog niet de kans gehad om met het volle vermogen van de motor te rijden. Honda is voor nu vooral bezig om de kleine kinkjes uit de kabels te halen en om de motoren in te stellen op de coureur die ervoor zit. Verstappen denkt dan ook dat nog helemaal niemand tijdens de testdagen het volle vermogen van de motoren geprobeerd heeft.

"Het belangrijkste is dat alles aan de auto betrouwbaar is en goed werkt. We hebben niet veel problemen gehad, en als je meer dan 100 rondes op een dag rijdt is dat altijd positief." Op de vraag of die genoemde problemen te maken hadden met vibraties in Honda-motor waarover gespeculeerd werd, was Max erg kort: "Zo gaat het altijd. Mensen denken altijd dat ze alles weten."