Nieuwe Mercedes-AMG A45 S krijgt 421 pk

Al vanaf het begin van de teasercampagne voor de nieuwe Mercedes-AMG A45, 176 jaar geleden, werd duidelijk: het wordt een beest. Inmiddels hebben we meer informatie en een concreet vermogen. Of, beter: twee vermogens.

Jazeker, ook de A45 volgt de strategie van de hogere modellen, in de zin dat er een AMG en een AMG S-model komt. De huidige A45 heeft 381 pk, zijn opvolger beschikt over 388 pk. In de A45 S wordt het vermogen opgetrokken tot maar liefst 421 pk. Zoals beloofd. Als basis dient opnieuw een opgevoerde 2.0 turbo-viercilinder, met vierwielaandrijving. De A45 S krijgt echter een driftmodus, waarbij de achterwielen alle power krijgen, net zoals we zagen bij bijvoorbeeld de E63 S.

Mercedes nodigde een gezelschap journo's en Shmee uit op een ijsmeer in Zweden om bovenstaande uit te testen in een fleurig verpakte vloot camouflagemodellen. Ook lanceerde de AMG-tak eind vorig jaar onderstaande video, waarin ook lekker gesmeten wordt met de kleinste AMG uit de stal.

Ook krijgt de A45 een extra verzet: de vorige had zeven versnellingen, de volgende tikt door acht voorwaartse verzetten. Wanneer we de A45 mogen verwachten? Dat zegt Mercedes niet. Komende maand in Genève zou een mooi moment zijn, Mercedes neemt ook al de nieuwe CLA Shooting Brake mee naar Zwitserland.