Robert Wickens herstelt wonderbaarlijk na gruwelcrash

Mensen die na een zwaar ongeluk niet bij de pakken neerzitten, maar juist alle kracht die ze hebben in positiviteit ombuigen, ze hebben ons oneindig respect. We noemen Alex Zanardi, Billy Monger, en nu mag u ook Robert Wickens aan dit rijtje toevoegen.

Op 19 augustus 2018 beleefde Robert Wickens een gruwelijke crash tijdens een IndyCar-race op de Pocono Speedway. De 29-jarige Canadees raakte als gevolg hiervan verlamd aan zijn benen, en onderging meerdere chirurgische ingrepen: In augustus werden titanium staven en schroeven in zijn ruggengraat aangebracht om een breuk te stabiliseren, en in september werd Wickens geopereerd aan zijn handen en benen. Gelijktijdig begon het revalidatieproces, en de vorderingen die Wickens maakt zeggen veel over zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen.

Eind januari zat Wickens op een spinfiets, en trapte er op eigen kracht 300 Watt. Gisteren stond de champ voor het eerst - met ondersteuning van zijn vriendin - op eigen benen. Via zijn Instagram- en Twitterkanalen houdt Wickens de wereld op de hoogte met video's van zijn vorderingen. We hebben maar één ding te zeggen: held.