Sofia Floersch (van die MEGACRASH) maakt weer meters in Formule 3

Sofie Floersch crashte vier maanden geleden verschrikkelijk hard tijdens de GP van Macau, en nu is ze alweer bezig met haar rentree in de autosport. Volgende week stapt ze weer in de auto van Van Amersfoort Racing.

Op 18 november vorig jaar vloog Sofia Floersch in haar Van Amersfoort Racing Formule 3-bolide over de omheining van het circuit van Macau. Zij en twee fotografen kwamen er niet goed vanaf, maar haar herstel gaat voorspoedig. Ook haar positieve blik op de toekomst blijkt daaraan mee te helpen, want volgende week gaat ze alweer de eerste meters maken in een Formule 3-auto van VAR.

Floersch zal samen met Van Amersfoort deelnemen aan het Formula European Masters kampioenschap, daarvan worden de eerste tests gereden op Monza op zes en zeven maart. Het is een nieuwe klasse binnen de Formule 3-categorie die in het voorprogramma van de DTM zal rijden. 

Sophia kan natuurlijk niet wachten tot ze weer achter het stuur mag kruipen: "Het zal een bijzonder moment worden om weer achter het stuur van een raceauto te zitten." Ook is de dame haar team heel erg dankbaar dat ze haar blijvend steunen: "Ik wil vooral mijn team en de sponsoren bedanken. Zij hebben mijn terugkeer mogelijk gemaakt. Het geeft een erg goed gevoel om te weten dat mensen in mij geloven"