Twitterende Elon Musk heeft opnieuw beurswaakhond in zijn nek

Het wil maar niet boteren tussen de beurswaakhond SEC en Tesla's Elon Musk. Nadat de toezichthouder Musk $20 miljoen afhandig maakte om een domme tweet, heeft het Musk nu opnieuw op de korrel. En weer is een tweet de aanleiding.

Het gaat om de tweet waar we vorige week al even aandacht aan besteedden, over de zogenaamd 500.000 auto's die dit jaar bij Tesla van de band gaan rollen. We vroegen ons destijds op de redactie al af of dit geen staartje ging krijgen, aangezien de SEC met het uitdelen van de $40 miljoen boete (50-50-verdeeld over Tesla en Musk) heeft bepaald dat tweets met (beursgevoelige) informatie over Tesla van tevoren goedgekeurd moeten worden door de Raad van toezicht. Een tweet met daarin een prognose van de productie lijkt daar zeker aan te voldoen.

De SEC is inmiddels ook tot die conclusie gekomen, want ze gaan weer achter Ol' Musky aan. En geef ze eens ongelijk: de baas van Tesla heeft na zijn straf geen mogelijkheid onbenut gelaten om de SEC via twitter te bespotten. Hij noemde ze de “Shortseller Enrichment Commission”, en merkte zeer sardonisch op dat ze "incredible work" verrichten. Dan krijg je het natuurlijk dubbel op de bord als je weer eens de fout ingaat. Het aandeel TSLA zakte nabeurs overigens 5 procent, dus Musk zat gewoon erg goed met zijn bijnaam. We vinden de ironie vermakelijk.

We houden Musks twitterfeed in de gaten. Met een flinke bak popcorn op schoot uiteraard. Guy can't help himself.