Toyota Corolla is er nu ook voor eco-petjes

Het is een duivels dilemma: u rijdt liefst iets sportiefs, maar elke gram CO2 die moeder Aarde uit uw uitlaat incasseert, raakt de kern van uw ziel. Dan is dit wellicht de gulden middenweg: een 'hot hatch' met hybridemotor van Toyota.

De Toyota Corolla associeert u in de eerste plaats wellicht niet met sportiviteit, maar in dat kader willen we u even wijzen op de VVTL-i T-Sport uit de begin van deze eeuw: een 1.8 met een voor die tijd alleszins acceptabele 192 pk, en als u de versie met compressor nam, werd dit 225 pk. Op 1.225 kg rijklaargewicht, welteverstaan. Hierna kwam de Auris, en kakte Toyota volledig in qua sportieve hatchbacks. Inmiddels is de Corolla-naam weer van stal gehaald, en de pepermolen klaarblijkelijk ook. Soort van. 

Toyota lanceert komende week in Genève de Corolla GR Sport: een sportief aangeklede hatch (of station) met onder de kap een 2.0 High Power Hybrid met 135 kW/180 pk, en gerse schakelflippers aan het stuur. U kunt hem ook als 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk bestellen, maar dat is helemaal lippenstift op een varken. Kortom: een best wel potente auto, waarmee je ook nog op het GroenLinks-partijcongres kunt aankomen zonder direct door een woedende menigte met speltbroden te worden bekogeld. 

Het is weliswaar geen volvet scheurijzer als de 210 pk sterke Yaris GRMN, maar wat niet is kan nog komen. Wij moesten stiekem even denken aan deze South Park-passage: "Wow, you guys are pretty hardcore, right? 'You bet your gosh darn rear end we are'"

Naast de beefcake-Corolla presenteert Toyota ook nog een Corolla voor dwangmatige onaneerders buitenspeelders: de Corolla TREK. Deze 'richt zijn pijlen op de man/vrouw die er een actieve levensstijl op na houdt'. Nou, dan weet u het wel: nordic walking-stokken achterin en gaan.