Kia e-Soul doet 452 kilometer op een lading

Vorig jaar introduceerde Kia de e-Soul in Los Angeles, maar toen wist het nog niet zoveel over de auto. Nu wel, en hij komt ook naar Europa. Wat willen we nog meer?

De Kia e-Niro geeft menig elektrische auto het nakijken als het op bereik aankomt. De nieuwe Kia e-Soul gaat daar net zo hard in mee. Het zielige (haha, want Soul...) stadsautootje haalt volgens de cijfers die de Zuid-Koreanen nu geven, een zeer schappelijke 452 kilometer op een volle lading. Daarbij gaat het wel over de long range 64 kWh-versie en niet over de standaard 39,2 kWh-versie.

De e-Soul presteert op andere vlakken ook een stuk beter dan een gemiddeld stadswagentje van nu. Of eigenlijk doet ook hier de long range dit. Deze heeft een elektromotor van 205 pk onder de kap en trekt daarmee van 0 naar 100 kilometer per uur binnen 7,6 seconden. Voor de standaardversie geeft Kia geen cijfers.

Daarmee is de Kia e-Soul niets veranderd met de Amerikaanse versie die vorig jaar gelanceerd werd, maar weten we er nu alleen iets meer over. Het enige wat nog ontbreekt is de prijs. Niet geheel onbelangrijk. Deze geeft Kia bij de lancering van de auto die voor ergens in het tweede kwartaal gepland staat.