Tom Coronel rijdt dit jaar WTCR in een CUPRA

Vorig jaar reed Tom Coronel de World Touring Car Cup nog in een Honda Civic, maar toen ging het niet zo lekker. Dit jaar tekent hij bij het Belgische Comtoyou Racing en mag hij het nog eens proberen in een CUPRA.

Het is bijna onmogelijk om Tom Coronel niet in een toerwagen te bedenken. De 46-jarige racer rijdt al zeventien jaar onafgebroken mee in de toerwagencompetities (vanaf 2005 in de WTCC). Voor zijn achttiende seizoen mocht hij tekenen bij het Belgische raceteam van Comtoyou Racing. Daarvoor zal hij samen met de 24-jarige teamgenoot Aurélien Panis (zoon van Olivier Panis) uitkomen in een CUPRA.

"Mijn contact met het team dateert van eind vorig jaar, toen ik na de races in Macau met Kurt Mollekens in gesprek kwam. Hij was mijn teamgenoot in de Opel Lotus Euroseries en is tegenwoordig engineer bij Comtoyou. Kurt gaf mij stof tot nadenken om bij hem te komen rijden. Na gesprekken met de teamleiders François Verbist en Jean-Michel Baert zijn we tot een goede deal gekomen. Jaime Puig - die ik nog ken uit de tijd van SEAT WTCC - heeft daarin als directeur motorsport van CUPRA ook een belangrijke rol gespeeld," vertelt Coronel aan de Telegraaf.

Met de CUPRA hoopt Tom dat hij het een stuk beter gaat doen dan afgelopen seizoen. Toen reed hij amper een deuk in een pakje smeerkaas en eindigde hij op een elfde positie. "Ik ben heel gemotiveerd om het beter te doen dan vorig jaar. Ik heb vertrouwen in de wagen en hopelijk heb ik het geluk wat meer aan mijn zijde, zodat ik mijn moments of fame kan pakken."