Politie arresteert halfnaakte Teslarijder met 10 x teveel op

Hier is iets dat je niet elke dag meemaakt, zelfs niet als agent: een 20-jarige knaap is gisteravond uit zijn Tesla Model S geplukt. Hij blies 10 keer de toegestane hoeveelheid alcohol, en deed kennelijk ook aan no pants monday.

De Heer heeft vreemde kostgangers. Een van hen reed vannacht in een Model S door Capelle aan den IJssel. Op zich is dat niet verboden, maar het wordt wel een beetje verdacht wanneer je op de vlucht slaat zodra er een politieauto in je blikveld komt. De interesse van oom Agent was gewekt, en na een korte achtervolging reed de bestuurder zichzelf klem op het Valeriusrondeel. Kennelijk is de man in het dagelijks leven Donald Duck-imitator, of hij deed een Sandy Rivers: zijn broek en schoenen lagen in ieder geval nog thuis.

Niet lang na de staandehouding werd duidelijk waarom de knaap er vandoor ging: de 20-jarige beginnend bestuurder blies een F-indicatie, de hoogst te meten waarde op de mobiele tester. Een ademanalyse aan het bureau wees uit dat de man 855 ug/l in het bloed had, of 2 promille als we het goed omrekenen. De alcohollimiet voor beginnende bestuurders is vastgesteld op 88 ug/l.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder heeft een dagvaarding ontvangen, op 17 juli mag hij voor het hekje verschijnen. Hopelijk trekt hij dan wel een broek aan.