Lamborghini Huracán EVO Spyder, want het is bijna zomer

Lekker met 325 km/u de wind door de haren: het kan nu, want precies op tijd voor de Autosalon van Genève komt Lamborghini met een dakloze variant van de Huracán EVO: hier is de Spyder. 

Vorig jaar kwam Lamborghini met een facelift van de Huracán. Het was een iets minder heftige versie van de Huracán Performante. Of eigenlijk was het een even heftige versie, maar alleen met iets minder opzichtige looks, voorzover zoiets mogelijk is bij een Lambo. Nu komt daarop een logisch gevolg voor de mensen die zeker willen zijn dat ze goed gezien worden in hun supercar: de dakloze variant. In het geval van een Italiaanse supercar noemen we dat natuurlijk een Spyder.

Onderhuids verandert Lamborghini helemaal niets aan de Evo, want zeg zelf, dat is ook niet bepaald nodig. De V10 is nog steeds verantwoordelijk voor 640 pk en 600 Nm. Daarmee ramt de auto naar de 100 km/u binnen 3,1 seconden. Dat is 0,2 seconden langzamer dan de normale Evo, en dat komt vermoedelijk door het verschil in gewicht, want de cabrio weegt iets meer. Gelukkig is de topsnelheid wel hetzelfde: 325 km/u.

Het opvallende is dat Lamborghini het voor elkaar heeft gekregen dat het verwijderen van het dak helemaal geen impact heeft op de aerodynamica van de wagen. Prettig is dat de luchtstroming langs de oren van de inzittenden geminimaliseerd is. Daarnaast zijn er natuurlijk er wat minimale aanpassingen aan het design gedaan om de softtop beter uit te laten.

De Lamborghini Huracán Evo Spyder is vanaf deze lente leverbaar en moet 202.437 euro opleveren. Voordat u nu denkt dat dit een koopje, houd er dan rekening mee dat er nog belastingen bijkomen.