Fernando Alonso kan Formule 1 niet loslaten

McLaren die Fernando Alonso zomaar uit de Formule 1 laat stappen? Dacht het niet. Het team heeft nu bekend gemaakt dat de Spanjaard onder andere testrondjes gaat rijden ter ontwikkeling van de MCL34 én de MCL35 voor 2020.

Sinds dit jaar zou Fernando Alonso eigenlijk niets meer te maken moeten hebben met de Formule 1. Hij nam vorig jaar afscheid om in de Indy 500 de Triple Crown na te jagen. Maar McLaren liet al een beetje doorschemeren dat ze de ervaring van de Formule 1-kampioen eigenlijk niet kunnen missen. En hoewel ze lang bleven volhouden dat hij echt niet meer betrokken was bij de Formule 1, komt de aap nu toch uit de mouw: Alonso is testcoureur. Niet alleen voor de auto van dit seizoen, maar ook voor die van volgend jaar.

Maar McLaren probeert het een beetje mooier te verpakken en zegt dat Fernando 'ambassadeur' van het merk is en daaronder vallen taken als testcoureur. Op dit moment zijn er vier data voor dit jaar gepland waarop de MCL34 getest mag worden, twee daarvan staan open voor Alonso. Daarnaast wordt er van hem verwacht dat hij, als ambassadeur, het team, de engineers en de coureurs adviseert op allerlei vlakken.

"I said before I stopped racing in Formula 1 last year that I see myself with McLaren for a long time to come, so I am delighted at this new role and the ability to stay closely involved with the team I feel is my spiritual home," aldus Alonso.