Polestar 2: Volvo's volledig elektrische Tesladoder is hier

Volvo-spinoff Polestar heeft zojuist zijn eerste volledig elektrische model onthuld, de '2'. Deze sexy Zweed/Chinees gaat vissen in de vijver van Tesla, en belooft een bereik van 500 kilometer.

Zeg je 'elektrische auto's voor de massa', dan zeg je 'Tesla Model 3'. Polestar weet dit, en benoemt de instap-Tesla dan ook gewoon in zijn communicatie. Met een vanafprijs van €39.900 ("based on German market and local taxes") zit Polestar aardig dichtbij de Model 3, hoewel u de eerste twaalf maanden geen 2 voor minder dan €59.900 vindt. Polestar komt uiteraard eerst met een dure launch edition.

De Polestar 2 rolt op het kleinere van Volvo's twee platforms, de Compact Modular Architecture (CMA). Qua uiterlijk is het net de Polestar 1, maar dan met vier deuren en wat meer grondspeling. Ook hier is gekozen voor de steeds populairder wordende lichtstrip. In de vloer ligt een 78 kWh-accupakket, verdeeld over 27 modules, waarmee - heel positief- op een bereik van 500 km wordt gemikt. In het interieur heerst vooral serene rust.

De elektrische aandrijflijn van de Polestar 2 levert 408 pk en 660 Nm naar alle vier de wielen. Hiermee is de auto in staat binnen 5 seconden naar de 100 km/u te accelereren. Optioneel is een Performance Pack verkrijgbaar met grotere wielen, Öhlins-dempers, en gouden gordels en remklauwen. Het 11 inch aanraakscherm werkt op Android Auto. Voor de Britse klanten is er goed nieuws: in tegenstelling tot de 1, wordt de 2 wel met het stuur aan de verkeerde kant geleverd.

Naast kopen kan de Polestar ook via een abonnementsvorm gereden worden, prijzen hiervan volgen. Sowieso heeft Polestar nog even de tijd, want de productie start pas in 2020, in China. Nederland behoort wel tot de eerste markten die het model krijgen. De Polestar 2 bekijken kan vanaf volgende week, in Genève.