Max Verstappen kampt met problemen tijdens testdag

Vandaag liep het testen nog niet zo soepel als verwacht voor Max Verstappen. Hij was veroorzaker van een rode vlag op het circuit van Barcelona-Catalunya. Maar Sebastian Vettel trof het slechter.

De eerste testdag voor Max Verstappen van de tweede week van de wintertests verloopt niet helemaal zo vlekkeloos als de Limburger had verwacht. Na 41 rondes leek het feest even voorbij te zijn. De RB15 was stilgevallen en de rode vlag ging uit. De oorzaak laat zich nu nog raden, maar heel ernstig lijkt het niet geweest te zijn. De Nederlander was nog geen uur later alweer op het circuit te vinden.

Sebastian Vettel had het even na Verstappens pech nog zwaarder te pakken. Hij schoof zijn Ferrari in bocht drie rechtstreeks de bandenstapel in. De auto werd eruit geschept en Vettel mocht in de vrachtwagen stappen voor een ritje terug naar de pitstraat. Of hij vandaag nog het circuit op komt is nog onduidelijk. Ferrari zegt dat hij over een paar uurtjes weer terug de baan op kan, maar er worden nog geen tijden genoemd. Het probleem lijkt te zitten in de voorvleugel, want voor de crash schoof deze over de grond en vlogen de vonken er vanaf.