Te koop: Ford Mustang in 1.470 delen

Leuk natuurlijk, al die Bugatti's en Porsche's die LEGO uitgeeft in duizenden onderdelen, maar voor de fans van muscle cars was het best karig. Tot nu dan, want de Deense steentjesmaker heeft een klassieke Ford Mustang Fastback gemaakt

Ford werkt al vrij lang samen met LEGO. De Speed Champions-serie van de speelgoedfabrikant bevat meerdere modellen van het merk, maar echte grote bouwpakketten werden er nooit gemaakt. Daar komt nu verandering in met de iconische 1967 Ford Mustang.

De set bestaat uit 1.471 stukjes en is ruim 10 cm hoog, 34 cm lang en 14 cm breed. Natuurlijk is de V8 te bezichtigingen door de motorkap op te tillen, maar leuker is het feit dat de auto aan te passen is. Dat is enigszins vanzelfsprekend omdat het om LEGO gaat, maar in dit geval zitten er meerdere onderdelen in de doos. Zo kan er een andere uitlaat aan de zijkant gemonteerd worden en is de achtervering te verhogen. 

De auto zal vanaf 1 maart bij de bekende LEGO-handelaren te koop zijn. Heel goedkoop is hij niet, want voor 139,99 euro is hij van u. Dat is nog steeds goedkoper dan een echte Mustang uit 1967.