Mercedes geeft nieuwe GLC elektro-power

Mercedes-Benz verdient goed aan zijn SUV's, en houdt deze daarom graag bij de tijd. Vandaag is de GLC aan de beurt voor een verjongingskuur. De auto krijgt geheel nieuwe benzine- en dieselmotoren.

De GLC kenden we vroeger als GLK, een lekker anders - maar niet per definitie aantrekkelijk - vierkant terreinwagentje. Met de komst van de nieuwe generatie (en naam) in 2015 verloor de GLC zijn unieke uitstraling, maar zag er wel beter uit. Inmiddels is het -als gezegd - tijd voor een facelift, met de bekende minimale bijpunt-dingen: wat andere bumpertjes, nieuw lichtsignatuurtje, misschien een nieuw velgje en lakje op de optielijst, en natuurlijk een flinke MBUX-injectie in het interieur. 

Interessanter is wat zich onder de kap afspeelt: de nieuwe GLC krijgt de bijgepunte 2.0 turbomotoren, die we uit onder andere de C- en E-Klasse kennen. Alle versies zijn als tevoren met 4MATIC uitgerust, en het platform dicteert een motor in de lengterichting. Benzinerijders kunnen kiezen uit een GLC 200 of 300 met 197 / 258 pk, dieselaars ruilen het oude 2.143cc-blok om voor de modernere 1.950 cc. Deze varieert van 163 pk / 360 Nm tot 245 pk / 500 Nm in zijn sterkste vorm.

De benzineversies zijn bovendien uitgerust met een 48 volt-systeem, gekoppeld aan een elektrische compressor. Deze kan 10 kW/14 pk en 150 Nm aan extra kracht leveren. We kennen het systeem al uit de nieuwe 3.0 zes-in-lijn, waar het 26 pk en 250 Nm levert. Later in het jaar volgen meer motoren, Mercedes heeft een marktintroductie van medio 2019 voor ogen. Tegen die tijd krijgen we ook prijzen en prestaties te zien.